Golf med nærvær

Begynderinfomation​

ODENSE GOLFKLUB

Vi byder dig velkommen i Odense Golfklub og informerer dig uden for hjemmesiden om øvrige aktiviteter via opslagstavlen i mellemgangen i hall’en, hjemmesiden (www.odensegolfklub.dk) og Facebook.

Du skal som prøvemedlem gennem en række prøver, både med hensyn til golfteknik, etikette- og golfregler.

PRØVEMEDLEMSKAB

Odense Golfklub tilbyder et prøvemedlemskab til kr. 995,- , som introduktion til golf og ikke mindst, den rette måde at lære spillets finesser på, både praktisk og teoretisk.

Dette giver dig mulighed for at se, om golfsporten er noget for dig.

Prøvemedlemskab i 3 måneder indeholder:

 • kontingent i 3 måneder,
 • 3 individuelle lektioner – du booker selv i Golfbox.
 • Holdtræning (se opslagstavle)
 • Klub 41+ spil på udvalgte lørdage eller søndage fra og med april.
 • 2 aftener med regelundervisning med efterfølgende regelprøve. (afholdes 3 gange hen oversæsonen)
 • fri benyttelse af drivingrange (træningsbanen), inklusive bolde.
 • fri benyttelse af puttinggreen og indspilsgreen.
 • vejledning af begynderudvalget.
 • baneprøve.
 • efter bestået baneprøve mulighed for deltagelse i tirsdagsturneringerne.
 • brug af klubhusets faciliteter.

​​

HVORDAN BLIVER JEG MEDLEM?

Du kontakter klubbens sekretariat enten ved personlig henvendelse, telefonisk eller pr. mail, således du kan få udleveret indmeldelsesblanketten – denne findes også på klubbens hjemmeside www.odensegolfklub.dk under faneblad ”Bliv medlem”.

HVAD SÅ NÅR JEG ER INDMELDT SOM PRØVEMEDLEM?

Når vi har modtaget din indmeldelse, opretter vi dig som prøvemedlem i administrationssystemet GolfBox. Herefter modtager du materiale, som giver dig en grundlæggende viden om golfklubben og om golfsportens regler.

Du modtager/har ret til:

 • informationsfolder.
 • tilknyttet mentor.
 • rødt bagmærke med årstalsmærkat.
 • ”Golfregler Spillerudgaven”.
 • ”Kom i gang – golf for begyndere”.
 • 3 træningslektioner.
 • 1 baneprøve.
 • frie bolde på driving range (træningsbanen).
 • frit brug af alle klubbens faciliteter.
 • deltagelse i 2 gange teoriundervisning og efterfølgende teoriprøve på DGU's hjemmeside.

KANINFORLØBET KORT OG GODT

Det er ikke sikkert, at du når alle faser igennem inden for prøvemedlemskabet, da det kommer meget an på, hvor meget energi og træning du selv investerer.

Her følger en beskrivelse af det forløb, som du skal igennem for at blive ”uddannet” golfspiller:

1) RØDT BAGMÆRKE - ved indmeldelsen vil du få udleveret et rødt bagmærke, der giver ret til at træne på driving range (træningsbanen), indspilsgreen, puttinggreen og i øvebunkeren. Du kan booke dine træningslektioner på GolfBox eller hos trænerne. Trænerne vurderer hvornår du er klar til at spille på banen.

Du kan spille private runder med en handicapspiller (handicap under 40 og derunder) på Pilebanen og gå baneprøve, som spilles på Pilebanen. Det vil typisk være din mentor eller en anden rutineret spiller med hcp. under 40 , der spiller runden med dig. Dit resultat skal være til handicap 72 eller lavere for at bestå prøven, og handicapspilleren, der er markør ved baneprøven. Resultatet indtastes i Golfbox. 

2) GULT BAGMÆRKE - herefter kan du bytte dit røde bagmærke i sekretariatet til et gult bagmærke, som viser, at du har ret til, alene eller sammen med andre med et handicap over 40, at spille private runder på Pilebanen og deltage i tirsdagsturneringerne. Du må ligeledes spille private runder på Holluf Park med handicapspillere med et handicap under 41.


3) BLÅT BAGMÆRKE - når du er blevet handicapspiller (handicap 40 og derunder) og har indmeldt dig som fuldgyldigt medlem, så kan du i sekretariatet få ombyttet det gule bagmærke til et blåt bagmærke.

REGELUNDERVISNING FOR PRØVEMEDLEMMER

Der tilbydes regelundervisning 2 gange i løbet af prøvemedlemsperioden og en efterfølgende regelprøve. Dette kan evt. gøres sideløbende med træningslektionerne, teknisk prøve og baneprøven.

Den teoretiske regelundervisning foregår i klubhuset, hvor en af klubbens regelundervisere vil forklare om det teoretiske ved golfspillet, regler og etik.


Al undervisning og efterfølgende teoriprøve afvikles i mødelokalet på 1. sal i klubhuset med start klokken 19.00.

Teoriundervisningen har en varighed pr. gang på ca. 2 timer og til teoriprøven er afsat 1 time.

Tilmelding til regelundervisning og teoriprøve skal ske på ophængte lister på kanintavlen.

KLUB 41+

Der er, i perioden fra april til oktober fællestræning eller tema, efterfulgt af spil på Pilebanen på udvalgte lørdage & søndage. Tilmelding sker via Golfbox. Pris: kr. 20,-

INDIVIDUEL TRÆNING

Odense Golfklub har sit eget golfakademi. Dette består af to PGA-trænere - Cheftræner Morten Beck og Proassistent Sebastian Juhl Poulsen, som tilbyder mulighed for undervisning 7 dage om ugen.

Trænerteamet tilbyder individuel undervisning, golfskoler, gruppetræning, golfrejser, online baseret undervisning og meget, meget mere.

Trænerteamet er altid på forkant med den nyeste udvikling inden for golfsporten.

Til daglig vil trænerne være at finde på træningsbanen eller i sekretariatet.

​På klubbens hjemmeside under ”Trænerne” kan du læse mere om hvad trænerne har at tilbyde. Træningslektioner bestilles enten på GolfBox eller hos trænerne. En træningslektion har en varighed af 20 minutter.

Ved første træningslektion møder du op på driving range (træningsbanen).​

BOOKING AF LEKTIONER

Du kan booke dine lektioner online på Golfbox.

Gå til www.golf.dk/ og log ind med dit DGU-nummer (5-xxxx) og password (DDMMÅÅ). Tryk på Protrainer-> bestil en tid -> Tryk på den ønskede tid, som er ledig og vælg derefter lektionstypen Begynderlektion.

TIRSDAGSTURNERINGER

Du kan på Golfbox under ”Tidsbestilling” bestille spilletid til tirsdagsturneringerne.

Når du har fundet og bestilt en spilletid, skal du herefter i Golfbox under ”Klubturneringer” tilmelde dig den Tirsdagsturnering, som du ønsker at deltage i.

HUSK du skal bekræfte din spilletid, 15 minutter før du skal starte, og i.f.m. din bekræftelse af starttiden, skal du også udskrive scorekort.

Turneringsgebyret på kr. 20,- betales online ved tilmeldingen, og du skal være klar på 1. teested senest 5 minutter før starttidspunktet. Holdet er typisk sammensat af to kaniner og en handicapspiller. Formålet er, at handicapspilleren skal lære fra sig af etikette- og golfregler.

MÅNEDSAFSLUTNINGER

Den sidste tirsdag i hver måned afholdes der klokken 19.00 månedsafslutning med spisning. For at deltage skal du tilmelde dig og betale, via Golfbox, hvor du får mulighed for at sige ja eller nej for deltagelse i spisning.

Såfremt du ikke kan spille pågældende dag, men gerne vil deltage om aftenen, skal tilmelding og betaling foregå direkte til restauranten.

Hvis du er forhindret i at deltage i en turnering, hvor du er tilmeldt og har betalt, går du ind i Golfbox under klubturneringer og sletter din tilmelding. Herefter får du automatisk din betaling tilbageført.

Bemærk: selvom du som nyt medlem endnu ikke skulle være kommet i gang med at spille tirsdagsturneringer, er du velkommen til at deltage i månedsafslutningen.

Programmet for månedsafslutningen omfatter bl.a. orientering fra begynderudvalget, præmieoverrækkelse til vinderne af månedens tirsdagsturneringer (både kaniner og handicapspillere). Desuden evt. et indlæg fra ”månedens gæst” eller en lille regelkonkurrence, hvor der (i modsætning til regelprøven) ikke er krav om en bestemt score, men derimod præmier til de dygtigste. Kom og vær med - det er en både hyggelig og lærerig aften sammen med andre golfspillere.

MENTORORDNING

Du vil ved indmeldelse blive tilbudt at få tilknyttet en mentor, som hjælper dig godt igang med alt "det nye" samt at skabe et netværk i klubben.

TIDSBESTILLING, BANELUKNINGER OG LIGNENDE

På ”Holluf Park” og "Pilebanen" er der tidsbestilling i hele sæsonen, og reglerne herfor kan ses på hjemmesiden.

​​

Opmærksomheden henledes på:

a. At banen kan være lukket i kortere eller længere perioder på grund af turneringer eller Company Days. Se aktivitetsoversigten på informationsskærmen i forhallen og på hjemmesiden.

b. At der, som i alle andre golfklubber, er klubber i klubben på faste ugedage. Det gælder hos os for ”Mandagsseniorerne” hver mandag, ”Onsdagsdamerne” hver onsdag, ”Torsdagsherrerne” hver torsdag og ”Bjørnebanden” hver tirsdag og torsdag. Disse klubber og deres registrerede medlemmer har fortrinsret til en række tider i tidsbestillingen indtil 48 timer før, hvorefter alle ikke bestilte tider kan bestilles af alle andre med adgang til tidsbestillingen.

Juniorerne har 10 udvalgte fredag eftermiddage fortrinsret til en række tider på ”Holluf Park” og ”Pilebanen”.

Begynderudvalget afholder begynderturneringer hver tirsdag mellem kl. 9:00 – 10:00 og kl. 15:00 – 18:00 på ”Pilebanen”, hvor der er forbeholdte tider. Der kan dog spilles hen over hele dagen.

​​

TRÆNINGSFACILITETER

På driving range (træningsbanen) er der gratis træningsbolde, men kun til brug på driving range og indspilsgreen. Alle andre steder benyttes egne bolde. Driving range planlægges at være åben fra solopgang til solnedgang. Der er dog lukket hver tirsdag fra solopgang og frem til klokken 10.00, grundet boldopsamling med efterfølgende klipning af græsarealet, samt fredag mellem klokken 12:00 og 13:00, grundet boldopsamling.

Der må ikke slås bolde, så længe der samles bolde med traktoren på driving range.

Ønsker du at slå ”fra græs”, kan dette ske i modsatte ende af driving range – gå ad grusstien til venstre for driving range.

Der er lys på driving range, som kan tændes på den grønne kontakt, når mørket sætter ind. HUSK at sætte kurvene på plads efter brug.

PUTTINGGREEN

Du kan øve putningens svære kunst på putting green ved klubhuset. Trænings-bunker og indspilsgreen finder du mellem 9. huls green på ”Pilebanen” og stien over til driving range.

​​

HJEMMESIDEN

På hjemmesiden – www.odensegolfklub.dk - kan du finde svar på mange spørgsmål, men er der et eller andet, du ikke finder umiddelbart, så kontakt en mentor, begynderudvalget eller sekretariatet.

FACEBOOK

Odense Golfklub er også med på Facebook, og her kan du med fordel følge os på ”Odense Golfklub” – ”Golf for sjov” samt "Kaniner i Odense Golfklub".

NYHEDSBREVE

Du kan tilmelde dig Odense Golfklubs nyhedsbreve på hjemmesiden. Nyhedsbrevene består af ”GolfLiv”, der orienterer bredt og ”Nyt fra bestyrelsen”, som informerer efter hvert bestyrelsesmøde.

HANDICAP

Alle nye medlemmer, som har bestået teoretisk og praktisk prøve samt baneprøven, starter som udgangspunkt i hcp. 54. Man kan IKKE handicapreguleres forinden ovenstående kan dokumenteres.

RESTAURANTEN

Odense Golfklubs Restaurant tilbyder mad og drikke alle ugens 7 dage. Skulle du have brug for at afholde et arrangement er de altid klar med et tilbud. Se åbningstider i restauranten.

GOLFSHOPPEN

I Golfshoppen kan du finde – næsten - alt inden for køller, jern, bags, sko, beklædning m.v.

LEJE AF UDSTYR

Vi tilbyder ½ begyndersæt til udlejning i prøveperioden (3 mdr.)

Leje af et ½ sæt i prøvemedlemsperioden.... kr. 250,00

ORDINÆRT MEDLEMSKAB

Cirka 14 dage før dit prøvemedlemskabs udløb, vil du modtage et brev fra klubben med tilbud om at fortsætte som ordinært medlem af klubben.

​​

KOLLEKTIV ERHVERVSANSVARSFORSIKRING

Ved indmeldelse som ordinært medlem, bliver du omfattet af en kollektiv erhvervsansvarsforsikring i DGU – se mere på DGUs hjemmeside.

Vær desuden opmærksom på!

At klubbens baner ligger på et område, hvortil offentligheden har adgang. Ikke-golfspillende gæster færdes på eget ansvar og bør fortrinsvis holde sig til stierne. De kan dog krydse banen, hvis det sker uden at være til gene for spillet. Vær opmærksom på disse gæster og tag hensyn til dem i videst muligt omfang. En venlig henstilling, eventuelt kombineret med en oplysning om at det kan være farligt at færdes på banen uden tilstrækkelig opmærksomhed på risikoen for at blive ramt af en bold, vil ofte være tilstrækkelig.

Har du problemer i klubben eller spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte sekretariatet eller ethvert medlem af begynderudvalget direkte – se hjemmesiden - www.odensegolfklub.dk.

Endnu engang velkommen i Odense Golfklub. Du har nu fået adgang til en sport der, hvad enten du vil dyrke den som motions- eller konkurrencespiller, vil give dig umådelig mange glæder og udfordringer.

Sponsorer og samarbejdspartnere​

Golf med nærvær​

Hollufgårds Allé 21

5220 Odense SØ

65 95 90 00

sekretariatet@odensegolfklub.dk

Fynske Bank

​Reg. 6857 

konto 0001159885

MobilePay: 12852